Jouko

Olen Jouko Jääskeläinen, valtiotieteiden tohtori, kaupunginvaltuutettu ja kirkolliskokousedustaja Vantaalta. Olen kotoisin Kymenlaaksosta (s. 1952) ja Vantaalla olemme viihtyneet jo 40 vuotta.

Väittelin valtiotieteiden tohtoriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2008. Voit tutustua väitöskirjaani näillä sivuilla. Aiempi perustutkintoni on yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Johtamisen erikoisammattitutkinnon (JET) suoritin vuonna 2010.

Olen kirjoittanut kahdeksan kirjaa. Kirjoitukseni kohteina ovat monet merkittävällä tavalla läntiseen maailmaan vaikuttaneet poliittiset ideologiat ja uskonnot.


TYÖKOKEMUS

Olen tehnyt pitkän päivätyön politiikassa. Olen saanut toimia useissa eri tehtävissä Kristillisdemokraateissa, aik. Kristillisessä Liitossa. Vantaan kaupunginvaltuutettuna aloitin vuoden 1989 kunnallisvaaleissa, joten kausi 2021 alkanut kausi on yhdeksäs.

Eduskunnan jäsenenä olen työskennellyt neljä vaalikautta vuosina 1991–2003 ja 2011–2015, jolloin toimin myös mm. Opetushallituksen johtokunnan ja Poliisiasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä Kehityspoliittisen toimikunnan puheenjohtajana.

Olen myös toiminut kristillisessä järjestötyössä ja mukana seurakunnassa 1960-luvulta sekä sittemmin puhujana eri yhteyksissä sekä työskennellyt järjestötyössä piirijohtajana Helsingin seudulla ja Kansanlähetyksen valtakunnallisena talousjohtajana.

KIRJOITTAJANA

Uusin kirjani Rauha ja Lähi-Itä – Näkökulmia perustuslakeihin ja arvoihin ilmestyy keväällä 2023. Suomalaisen isänmaallisuuskäsityksen eri vaihteita käsittelevä Isänmaallisuus yhdentymisen ja kansallisuusmielisyyden puristuksessa ilmestyi 2021. Toivon tulevaisuus – ihmisten utopiat ja Raamatun profetiat (2020) pohditaan eri maailmankatsomusten sisältöjä suurten linjojen valossa ja arvioidaan, miksi niin usein kyse on utopiasta ja harvoin todellisista ratkaisuista. Päivän v. 2017 julkaisemaan Uutta yhteisöä etsimässä tuo esille seitsemän eri näköalaa politiikasta, uskonnosta ja arvoista.

Juutalais-kristillisiä juhlia käsittelevä kirja Juhlien juhlat (Uusi Tie) ilmestyi 2010. Väitöskirjani on vuodelta 2008. Lisäksi olen kirjoittanut pamfletin Arvommemistä ne tulevat? (2007) sekä omaelämäkerrallisen teoksen Tyrskyissä (1994).

PERHE JA HARRASTUKSET

Perheeseeni kuuluu puoliso Ritva, jonka kanssa meillä on kolme nyt aikuista lasta sekä lapsenlapsia. Kielitaitoa on ruotsi, englanti sekä koulun pitkä saksa. Harrastuksiani ovat muun muassa heprean kielen opiskelu, marjastus sekä pianonsoitto ”kotitarpeiksi”.