Kiitos luottamuksesta!

Eduskuntavaaleissa Uudellamaalla voit halutessasi tukea Joukon vaalityötä, OP Uusimaa FI45 5720 2320 3444 96 BIC OKOYFIHH, tili on KD Uusimaa, merkitse VIITE  2480

Neljän eduskuntakauden kokemuksella uskallan ajatella ääneen: valtion vuosikymmeniä jatkunut velkaantuminen johtaa meitä kriisin. Integraatio maailmalla ja Euroopassa on heikentänyt luonnollisia valtioiden välisiä rajoja. Vähitellen kasvanut yhteisvastuu voi horjuttaa maamme vakautta.

Euroopan keskuspankki osti aikansa erilaisia velkakirjoja lähes rajatta. Nyt leikataan inflaatiota korkopolitiikalla, joka näyttää ikävältä asuntovelalliselle ja velkaisille kunnille. Ahdingosta saa vakavan osansa myös maatalous.

Olemme vuosikymmeniä lisänneet julkisen vallan vastuuta monista asioita. Nyt tuntuu, että tässä prosessissa vähiin ovat käyneet sekä tekijät että raha. Korjausliike on vaikea, mutta se on tehtävä, sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla.

Syrjäytymistä ei pidä hyväksyä

Pääkaupunkiseutu ja Uusimaa tarvitsevat hyvinvoivan nuorison. Tänään suuri ongelma on syrjäytyminen. Pelkkä raha ei tässä kuitenkaan auta. Tarvitaan myös kulttuurista havahtumista. Koulujen ilmapiiri, oman uskonnon opetus, lähimmäisen arvostaminen, apua nuorelle oman identiteetin löytämiseen. Tässä joitakin avainsanoja tähän pohdiskeluun.

Vapauden rajat

Sanomisen vapaus näyttää entistä ristiriitaisemmalta. Eettisissä asioissa on vaikea julkisesti olla konservatiivi. Siksi monet kokevat viisaammaksi olla hiljaa. Ääntä tulisi kuitenkin korottaa, kun mediasisältöjen arvot tai arvottomuus on haitaksi nuorille mutta hyvän matkaa jo varttuneillekin.

Nostetaan isänmaa raiteilleen.  Pidetään kansakunta toimintakykyisenä. Silloin voimme palvella kipeästi apua tarvitsevia.

Joitakin tietoja:

Olen toiminut Vantaan kaupunginvaltuustossa vuodesta 1989. Olen myös Vantaa-Keravan hyvinvointialueen valtuuston jäsen. Perheeseeni kuuluu puoliso ja lähisukuun kolme jo aikuista nuorta, vävy sekä neljä lastenlasta.

Vantaalle minut toi työ ja tärkeä puhelinsoitto juuri ensimmäistä kotiamme miettiessämme. Varhemmin olen toiminut neljä kautta kansanedustajana. Olen myös kirkolliskokouksen jäsen sekä sen lakivaliokunnan varapuheenjohtaja. Olen kirjoittanut, väitöskirja mukaan laskien seitsemän kirjaa. Maaliskuussa tullee painosta uusin kirja Rauha ja Lähi-itä.

Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa, mutta osaan myös pitää niiden puolta, joiden asialle minut on lähetetty.

Yhteiskunnassa vaikuttava kristitty nykyaikana (yleisöluento 21.1.2021)

Vaalipaneeleita katsottavissa:

Eläköön maaseutu! -foorumi
Suuri maaseutuilta -vaalipaneeli 16.3.2023

Vantaan monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta
Kaikkien Suomi? Kaikkien Vantaa? –
Monikulttuurinen vaalipaneeli 15.3.2023

Helsingin seudun kauppapamari / Metropolipolitiikka
MetropoliAreena -vaalipaneeli Triplassa 14.3.2023

Vaalikonevastauksia 2023:

YLE

Helsingin Sanomat

Iltalehti

Duunitori