Tervetuloa!

Ehdokkaana eduskuntavaaleissa 2.4.2023 Uudellamaalla

Isänmaa raiteille

Neljän eduskuntakauden kokemuksella uskallan ajatella ääneen: valtion vuosikymmeniä jatkunut velkaantuminen johtaa meitä kriisin. Integraatio maailmalla ja Euroopassa on heikentänyt luonnollisia valtioiden välisiä rajoja. Vähitellen kasvanut yhteisvastuu voi horjuttaa maamme vakautta.

Euroopan keskuspankki osti aikansa erilaisia velkakirjoja lähes rajatta. Nyt leikataan inflaatiota korkopolitiikalla, joka näyttää ikävältä asuntovelalliselle ja velkaisille kunnille. Ahdingosta saa vakavan osansa myös maatalous.

Olemme vuosikymmeniä lisänneet julkisen vallan vastuuta monista asioita. Nyt tuntuu, että tässä prosessissa vähiin ovat käyneet sekä tekijät että raha. Korjausliike on vaikea, mutta se on tehtävä, sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla.

Syrjäytymistä ei pidä hyväksyä

Pääkaupunkiseutu ja Uusimaa tarvitsevat hyvinvoivan nuorison. Tänään suuri ongelma on syrjäytyminen. Pelkkä raha ei tässä kuitenkaan auta. Tarvitaan myös kulttuurista havahtumista. Koulujen ilmapiiri, oman uskonnon opetus, lähimmäisen arvostaminen, apua nuorelle oman identiteetin löytämiseen. Tässä joitakin avainsanoja tähän pohdiskeluun.

Vapauden rajat

Sanomisen vapaus näyttää entistä ristiriitaisemmalta. Eettisissä asioissa on vaikea julkisesti olla konservatiivi. Siksi monet kokevat viisaammaksi olla hiljaa. Ääntä tulisi kuitenkin korottaa, kun mediasisältöjen arvot tai arvottomuus on haitaksi nuorille mutta hyvän matkaa jo varttuneillekin.

Nostetaan isänmaa raiteilleen.  Pidetään kansakunta toimintakykyisenä. Silloin voimme palvella kipeästi apua tarvitsevia.

 

Olen Jouko Jääskeläinen, Anjalassa syntynyt, Tampereella opiskellut, Helsingissä valtiotieteistä väitellyt, Vantaalle juurtunut. Olen työskennellyt eri yhteiskunnallisissa tehtävissä, mm. neljä kautta kansanedustajana vuosina 2011–2015 sekä 1991–2003.

Perheenisä. Puolisoni kanssa meillä on kolme aikuista nuorta, joista yksi on avioliitossa ja heillä on perheessä neljä lastenlasta.

Tietokirjailija ja valtiotieteiden tohtori. Uusin kirjani Isänmaallisuus yhdentymisen ja kansallismielisyyden puristuksessa ilmestyi toukokuun 2021 lopulla. Edellinen kirjani Toivon tulevaisuus – mitä utopiat opettavat? ilmestyi 2020. Uutta yhteisöä etsimässä (Päivä 2017) käsittelee monia merkittävällä tavalla läntiseen maailmaan vaikuttaneita poliittisia ideologioita ja uskontoja – miten arvot Euroopassa ovat muotoutuneet.

Kaupunginvaltuutettu. Yhdeksäs kausi vantaalaisten edustajana alkoi elokuussa 2021. Kiitos äänestäjille, tukijoille ja ehdokastovereille! Ensimmäinen kausi Vantaa-Keravan hyvinvointialueen valtuustossa alkoi 2022.

Kirkolliskokouksen jäsen 2016 alkaen, vuodesta 2020 toista kautta Helsingin hpk:sta sekä Vantaankosken srk-neuvoston jäsen Sanasta elämään -ryhmässä vuodesta 2019 sekä edelleen 2023 alkaen.