Ehdokkaana kirkolliskokoukseen Helsingin hiippakunnassa numerolla 155 / maallikkolista

Aarre ja selkäranka

Evankeliumi on kirkon aarre ja Raamatun opetukset ovat sen selkäranka. Tarvitsemme jatkuvasti selkeää Raamattuun pohjautuvaa opetusta kristillisestä uskostamme. Ilo evankeliumista ja syntien anteeksiantamuksesta tuo voimaa työhömme seurakuntalaisina sekä vastuuseen lähimmäisistämme.

Olen saanut toimia kahdeksan vuotta kirkolliskokouksen jäsenenä ja sen lakivaliokunnassa. Viimeiset neljä vuotta olin lakivaliokunnan varapuheenjohtajana. Sain myötävaikuttaa siihen, että kirkkomme uskon ja opin kannalta keskeinen tunnustuspykälä säilyi edelleen kirkkolaissa eikä sitä siirretty kirkkojärjestykseen. Myös eduskunta hyväksyi tämän kirkolliskokouksemme linjauksen ja ratkaisun yksimielisesti.

Tarvitsemme uudistuvaa näkemystä lasten ja nuorten aikuisten tavoittamisesta. Tarvitsemme selkeän tien evankeliumin äärelle myös eri tahoilta tulleille uusille suomalaisille ja muunkielisille. Me senioritoimijat olemme tärkeitä, mutta uskon aarre ei saa jäädä vain meidän sukupolvemme omaisuudeksi.

Olen koulutukseltani valtiotieteiden tohtori, vantaalainen kaupunginvaltuutettu, neljä kautta eduskunnan jäsenenä toiminut, isä, puoliso ja isoisä sekä myös tietokirjailija. Toimin seurakuntaneuvostomme varapuheenjohtajana. Voit ottaa minuun yhteyttä jj (at) joukojaaskelainen.com.

Jouko Jääskeläinen
valtiotieteiden tohtori, kirkolliskokouksen jäsen
Vantaankoski