Valtiovarainvaliokunnan budjettisopimus

Valtiovarainvaliokunta on hyväksynyt valtion talousarvion muutamin harkituin lisäyksin. Niiden painopisteet olivat erityisesti sosiaaliset sekä kasvuun ja selviytymiseen liittyvät lisäpanostukset.

“Valtiovarainvaliokunnan tiedotustilaisuudessa kansanedustaja Jouko Jääskeläinen korosti panostuksia, jotka kohdistuvat yritysten ja viennin tukemiseen sekä perheisiin ja kolmannen sektorin toiminnan vahvistamiseen, joiden vipuvaikutus tulee olemaan merkittävä. Yrittäjyyden tukeminen aikana, jolloin markkinat eivät ole vedossa on erityisen tärkeää, Jääskeläinen totesi. Kolmannen sektorin tuki osoittaa, että haluamme yhteiskunnan olevan kaikilla käsivarsilla mukana tukemassa perheitä ja luomassa menestyksen edellytyksiä tulevaisuuteen, Jääskeläinen lisäsi. Samaa tavoitetta toteuttaa koulutuspaikkojen lisääminen päivähoidon ja sosiaalityön aloille.

Valiokunta kohdisti lisäpanostuksia mm. päihdeäitien hoitoon 1,5 miljoonaa euroa, kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien nuorten auttamiseen ja kuntoutukseen 400.000 euroa ja sotaveteraanien auttamiseen 2 miljoonaa euroa. Yrittäjyyteen ja vientiin kohdistettiin yhteensä reilut 3 miljoonaa euroa.”