Ajatuksiani uudelle eduskunnalle

Uusi eduskunta on jo muotoutumassa ehdokkaiden puheissa ja ennen kaikkea äänestäjien päätöksissä. Millainen siitä oikeasti tulee, sitä ei kukaan vielä tiedä. Ajattelin esittää sille joitakin toiveita – omia tavoitteitani Suomen tulevaisuudesta.

Toivon, ettei uusi eduskunta lähtisi riitelemisen, vaan rakentavan toiminnan tielle. Toivon, että se osaa huolehtia ensin kakun leipomisesta – eli taloudesta – ja sitten jakaa yhteisen kakkumme oikeudenmukaisesti.

Toivon, ettei uusi eduskunta unohda lapsiperheitä. Lapsia on tulevaisuutemme kannalta aivan liian vähän. Perheet osaavat valita heille sopivan hoitomuodon; jokainen perhe on ansainnut tasa-arvoisen tuen lapsensa hoitoon ja eduskunta voisi säätää tuhannen euron vauvarahan syntyvän lapsen vanhemmille.

Ikäihmiset eivät pidä meteliä itsestään. Monet eivät sitä jaksa tai kehtaa. Tarvitsisimme vanhusasianvaltuutetun. Ennen kaikkea tarvitsemme ne riittävät hoitajavoimat, ettei kukaan jää vaille ihmisarvon mukaista hoivaa.

Emme tarvitse maahamme radikaaleja ja rikollisia ulkomailta, mutta emme vihaa ketään. Hätää kärsiviä autamme. Olisi hyvä, että kaikki saisivat hyvän opetuksen suomen kielestä ja kristinopista – onhan tämä kulttuurimme kuitenkin pohjaltaan kristillinen.

Tämä luomakunta – emme ole sitä oikein kohdelleet. Monta asiaa voisi laittaa paremmalle mallille, järkevästi ja maltilla.

Meillä KD:ssä on monia hyviä ehdokkaita eduskuntaan. Tee sellainen valinta, joka Sinusta tuntuu hyvältä ja äänestä henkilöä, joka on luottamuksesi arvoinen.