Rohkeasti puolustamaan aitoa avioliittoa – lyhennelmä puheestani 28.3.2015

Kun puolustamme aitoa avioliittoa, puolustamme jotakin hyvin kaunista, jotakin hyvin herkkää ja samalla jotakin hyvin helposti haavoittuvaa. Tiedämme, että avioliitto on herkkä asia. Siksi avioliitto tarvitsee positiivista erityissuojelua. Aito avioliitto on hyvin alkuperäinen luomutuote. Jumalan hyväksi osoittautuneen luomistyön viimeinen rasti oli ihmisen luominen mieheksi ja naiseksi. Uusi testamentti vertaa avioliittoa jopa Kristuksen ja seurakunnan suhteeseen.

Tämän päivän huolemme kohdistuu lasten ja nuorten maailmankuvaan. Jos kouluissa ja päiväkodeissa joudutaan opettamaan avioliitosta vain yhtenä vaihtoehtona parisuhteiden joukossa, olemme hukkateillä. Maassamme on monia vaiheita, joissa elämä on näyttänyt karut kasvonsa lapsille ja nuorille. Erityisesti isättömyyden kokemiseen lastemme elämässä on liittynyt monta murhetta. Katsomme kuitenkin tulevaisuuteen. Tahdomme, että jokaisella lapselle ja nuorella on lähtökohtaisesti mahdollisuus ja oikeus äitiin ja isään.

Sain viitisentoista vuotta sitten Kristillisdemokraattien edustajana perustuslakivaliokunnassa paneutua käsittelyssä olleeseen rekisteröityyn parisuhteeseen. Päätös eduskunnassa ei ollut toiveittemme mukainen. On kuitenkin huomattava, että selkeästi todettiin, ettei avioliiton erityinen asema mitenkään riko perustuslakiamme. Avioliitolla saa olla erityinen asema elämässä. Tätä ei millään kansainvälisilläkään tulkinnoilla ole pystytty toiseksi osoittamaan.

Seuraava eduskunta päättää, miten se suhtautuu aitoon avioliittoon. Olemme kuitenkin rohkeita ja lähdemme liikkeelle. Aidon ja alkuperäisen avioliiton puolustaminen yhdistää meitä yli poliittisten ja näkemyksellisten rajojen.

Lyhennelmä kansanedustaja Jouko Jääskeläisen (kd) puheesta Aito avioliitto -yhdistyksen tapahtumassa Heurekassa 28.3.2015

Lue lisää Aito avioliitto -yhdistyksestä sen sivuilla.

Aito avioliitto -seminaarin (Vantaa 28.3.2015) kooste on katsottavissa täällä.